2021. október 2-án hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre Etén a 0225/2. hrsz-ú sportpályán a „Sportoljunk együtt – Összefogásban Ete és Nagykeszi” (SKHU/WETA/1901/1.1/119) elnevezésű projekt részeként megrendezett sportnap.

A rendezvény keretén belül az érdeklődők ingyenes fizikai és mentális állapotfelmérésen, szűrővizsgálatokon és előadásokon vehetnek részt, továbbá kipróbálhatják az átadásra kerülő szabadtéri edzőparkot is. Sportoktató segítségével és egészségmegőrző oktatásokat igénybe véve minden korosztály lehetőséget kap saját egészségének felmérésére. Mindamellett, hogy elvégzik a hasznos és egészséges tornagyakorlatokat, még a vérnyomás- és cukorszintjükről is informálódhatnak az idelátogatók. A kisgyermekes családok pedig biztonságos, mégis játékszerű sportolással összekötött környezetben tudhatják be csemetéiket

A rendezvény az INTERREG V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.